English
 
Hvem er Mik Aidt?

Svaret får du ikke lige her – men du kan da få nogle stikord med hensyn til det personlige. Her er den hjemmeside-obligatoriske 'plus-og-minus-liste', der giver et fingerpeg om, hvad jeg interesserer mig for – og hvad jeg ihvertfald slet ikke bryder mig om: 
 
ahhhhh...
• Kvinder • Cyberspace • Dansemusik • Afrika • Musikkens og kunstens samfundsmæssige betydning • Økologiske fødevarer • En stor blå himmel • At fotografere teksturer

 
grrrrr...
• Kvinder • Computercrash • Schlager-musik • Bedrevidende læger • Bilos • Sprøjte- og konserveringsmidler • Stjernetegn - undtagen måske lige de kinesiske stjernetegn, ifølge hvilke jeg er en "vandtiger"

 
Og hvis det stod til mig...
• ville døgnet have mindst fire timer ekstra.

• ville de overflødige "www" i alle webadresser blive afskaffet.
[fuckwww.dk]

• skulle vi finde nye måder at håndtere copyright og ophavsret på, så kunst og teknologi igen kan flyde mere frit mellem os mennesker. Hvilket selvfølgelig indebærer at finde nye måder at sikre, at kunstnere, skabere og opfindere bliver belønnet for deres indsats. [Mere om fri software på Nextgeneration.dk]

• ville enhver anstændig computer blive født med minimum TO spejlede harddiske - hvilket de burde have været lige siden de blev frigivet på privatmarkedet i 1980erne. (Hvorfor er der ingen computerfirmaer, der markedsfører sig på 'sikkerhed' frem for 'hastighed' og 'gigabytes'?)

• blev cyklismen styrket i den indre del af alle større byer ved at lave flere ensrettede gader og færre parkeringspladser - og så til gengæld tillade cyklister at køre i begge retninger overalt.

• ville den absurde regel at man ikke må cykle langs med søerne i København blive ophævet. Byens bedste cykelrute med masser af plads til både fodgængere og cyklister – og så ødelægges den, fordi byens politikere ikke har fattet, hvad det er en by har brug for.

• skulle knallerter påbydes et luftrensningsfilter. Og det måtte gerne være så dyrt, at det fik folk til at holde op med at købe de støjmonstre.

• Og så ville jeg forsøge at gøre folk forståeligt, at jeg ikke er ubikvist. Og nok aldrig bliver det. Beklager!
(Ubikvitet: evnen til at være flere steder på en gang)

 
Og i øvrigt...
• er de bedste to sæder i en biografsal forrest og ikke bagest i salen - hvilket for eksempel i en sal med 18 rækker vil sige på 6. række midtfor. I Imperial er 9. række midtfor det optimale.

• Hvornår laver vi en la'-så-vær'-med-at-tænde-lyset-i-salen kampagne, så publikum kan få lov at give en god film en kort stund til eftertanke og "fordøjelse" under rulleteksterne, ligesom man gør andre civiliserede steder i den vestlige verden. Det kan da ikke passe, at danskerne har så usandsynligt travlt, selv sent på aftenen, at de skal styrte ud af biografen, inden rulleteksterne overhovedet er begyndt, mens de vrisser af os, der gerne vil have lov at blive siddende i ro og mag indtil filmen er rigtigt slut.   >:-(
Alle som én går de glip af den lille godbid, som filminstruktøren måske har lagt ind EFTER rulleteksterne. Således er der mig bekendt ikke én, der ved, at filmen "Pirates of the Carribian" fortsætter en smule endnu efter at rulleteksterne er færdige. Hvad der sker, skal jeg ikke røbe her. Men det var da en fornøjelse at se!
Desuden synes jeg det er interessant at se, hvad det så er det har krævet at lave en god film. I mange tilfælde bliver rulleteksterne ved og ved i én uendelighed, og man ikke kan undgå at blive imponeret over hvor mange mennesker og firmaer, der har været involveret i produktionen.
[Mere om emnet på Rulletext.dk]


Mottoer og mantraer?
• “Hvor der er vilje er der vej.”
• “Har man sagt A må man også sige B.”
• “Lad være med at fortælle det. Vis det!”
• “De dumme rydder op – de kloge behersker deres uorden.”
• “I det mindste ka' vi sige, vi har gjort forsøget.”
• "Alt er muligt!”

   
Civil status?
I 2005 blev jeg en “ægte mand” (ægtemand) – gift med pigen jeg anser som den mest vidunderlige, skønne og fantastiske kvinde her på denne blå planet. Hun kommer fra Australien og hedder Deb.

Hun vidste ikke at jeg havde tænkt mig at fri til hende, da hun sad og legede med mit kamera og skød denne lille video af – den 5. juli 2004 i Lejre... 
Testresultater?
Ifølge "Myers-Briggs typeindikator" - en personlighedstest som jeg gennemgik på et kursus i august 2000 - er jeg en "INTP"-person.
Bogstaverne INTP står for 'Introvert' - 'Intuition' - 'Tænkning' - 'Opfattelse', (som i testmodellen modstilles henholdsvis 'Ekstrovert' - 'Sansning' - 'Følen' - 'Vurdering').
  
Musiksmag?
Min musikinteresse breder sig holistisk over et meget bredt spektrum af genrer og fusioner mellem genrer. Det vil nok være lettere at beskrive, hvad jeg IKKE lytter til, det kan nemlig siges kort: Jeg får røde knopper af John Mogensen og lignende dansktop- og schlagermusik. Som teenager var det navne som Genesis, Pink Floyd og Tangerine Dream, der stod på den særlige hellige hylde. Så fulgte årene i 1980erne, hvor Peter Gabriel var den helt store guru. Sammen med Brian Eno. Mødet med den congolesiske soukous - på en rejse i Afrika i 1985 - blev hedt og voldsomt, og siden da var verden aldrig den samme.
Det musikalbum som oftest lå i min CD-spiller i 2002 var '1 Giant Leap'.
En side med mere om emnet: Klik her.

Sidenhen lavede 1 Giant Leap filmen ‘What About Me’, som ligger højt på min dokumentar-kunst-film-anbefalingsliste:

   
Favoritfilm?
Der er film, som ændrede mit liv. Og så er der dem, som bare er små perler, man aldrig glemmer.

Sidst i 1970erne og starten af 1980erne gjorde det dybt indtryk på mig at se franske film som 'Paradisets Børn' og 'Moliere', og vi flippede ud over 'Rumrejsen 2001 ', 'Koyaanisqatsi & Powaqqatsi' og 'Blade Runner' længe før de blev kult. For ikke at nævne 'The Passenger' ('Profession Reporter' – med Jack Nicholson). 'Quest of Fire' gjorde også et dybt indtryk på mig, da jeg var først i 20erne.

Senerehen er jeg især blevet glad for...

– film, som mesterligt genskaber øjeblikke og samtaler fra hverdags- og kærlighedslivet á la 'Fire bryllupper og en begravelse', 'Sammen hver for sig' ('Twogether'), 'Det Bli'r Aldrig Bedre' ('As Good As It Gets'), 'Veninder i nøden' ('Moonlight and Velentino'), 'Bitter Moon', 'Truly Madly Deeply', 'Bagdad Café', 'American Beauty', 'Short Cuts', 'Do The Right Thing', 'Hjemme er bedst' ('Home for Holidays'), ‘Two Weeks Notice’, ‘
La leggenda del pianista sulloceano’, ‘Finding Forrester’, ‘High Fidelity’, A Lot Like Love’, Last Chance Harvey’, ‘Revolutionary Road’, ‘Beginners’, og ‘In America


historier om romantik, fantasi og livsdrømme som Don Juan DeMarco, Big Fish’, ‘What Dreams May ComeogFinding Neverland’,

– historier fra virkelighedens verden som ‘
Hurricane’, ‘The Impossible’ A River Runs Through It og ‘Charlotte Gray’,

– humor som i ‘
He Was a Quiet Man

– skæverter som ‘
Meet Joe Black’ og ‘Another Earth

– velfortalte kærlighedshistorier og følelsesfremkaldende, episke storfilm fra forgangne tider som ‘Shadowlands’, ‘Kære Hr Boghandler’ (‘84 Charing Cross Road'),
‘Den Engelske Patient’, ‘Fortabt i Afrika’ (‘Nowhere in Africa’), ‘Legends of the Fall’, ‘Gandhi’, Moll Flanders, ‘Tilbage til Cold Mountain’ (‘Cold Mountain’), ‘Sidste telegram fra Cross Plains' ('The Whole Wide World'), ‘Creation’, ‘Mary Bryant’ og The New World

– velfortalte sci-fi og fremtidshistorier som for eksempel ‘Children of Men’,

– sublime musikfilm som 'Moulin Rouge' og 'Den Røde Violin'.
Og velproducerede portrætter af real life musikstjerner som for eksempel filmen ‘Ray’

– far/søn film som 'A Bronx Tale'

– familieliv-i-en-nøddeskal film som 'Little Miss Sunshine'

- forældres-værste-mareridt film som
Beautiful Boy

– antropologiske film som 'In a savage land'

– romantiske pigefilm (i dette tilfælde om livet, og døden) såsom 'P.S. Iove you'. Jeg hører til dem, der fik mit følelsescenter sat i undtagelsestilstand i mindst 24 timer efter at jeg kom ud af biografen fra 'Titanic's premiere. Ja, jeg indrømmer det. Men jeg gad nu alligevel ikke at bruge tid på at gense den, da den senere kom på tv.

DiCaprio's senere film, 'The Beach', bliver til gengæld bedre og bedre hver gang man ser den.

'Ringenes Herre' så jeg alle tre afsnit af i træk – og flød helt væk i de fantastiske billeder.

– En tv-serie, som jeg nød at følge første og anden sæson af, var ‘Six Feet Under’

– Helt i top står DVDen '1 Giant Leap', som er blandt mine ultimative favoritter i musikkens verden. (Du kan såmænd ligeså godt bare købe den med det samme!)


Yndlingsskuespillere?
Det er et meget personligt spørgsmål: Hvem er de filmskuespillere, som gør en filmproduktion til en stor oplevelse og gør filmverdenen sådan et berigende og fascinerende sted?

Ioan Gruffudd ('Hornblower', 'Man and Boy'), Jeremy Irons ('Brideshead Revisited'), Tim Roth og Hugh Grant, helt klart!
Og Kevin Spacey ('American Beauty'), Harvey Keitel, Harrison Ford, Sean Connery, Anthony Hopkins, Jack Nicholson - ...blandt hankønsvæsenerne. Oh, og Tom Hanks, ikke at forglemme.

Blandt kvinderne, hm... jeg kan komme i tanke om Emma Thomson, Sandra Bullock, Annabella Sciorra, Angelina Jolie og Michelle Pheiffer, som alle har stor karisma og udstråling på filmlærredet.
Hvis vi taler om skønhed, er Catherine Zeta-Jones og Jennifer Lopez blandt mine favoritter, men skønhed var ikke, hvad jeg talte om som et kriterium her.

Hvem har jeg glemt? Mind mig gerne om det...!


Bøger?
Jeg elsker bøger, men må konstatere, at jeg får dem aldrig læst. Julegavebøgerne hober sig op. 'The hitch-hiker's guide to the galaxy'
af Douglas Adams, 'The High Price of Materialism' og You Shall Know Our Velocity er nogle af dem, som jeg gerne ville læse, når det en dag ligger henslængt på en sandstrand med al den tid i verden, man kunne drømme om.Religion?

De senere år er jeg blevet nærmest religiøs omkring min ugentlige 1,5 kilometers svømmetur. Og om at spise rigtigt – og undgå sukker. Det' vist det.
Ordet religion kommer af det latinske 'religiõ' og betyder 'at knytte sammen'. Hvilke præcis er hvad religion gør: knytter grupper af mennesker sammen.
Kristendommen og det med at vende den anden kind til lærte jeg om da jeg gik i folkeskolen. Islam mødte jeg på mine rejser i Egypten og Sudan, og blev dybt fascineret af ikke mindst den måde sudanesere praktiserer islam på. I et halvt år rejste jeg rundt med en to kilo tung Koran i rygsækken... Sidenhen har jeg oplevet at møde klog livsvisdom i buddhismen – ikke mindst sådan som Dalai Lama fortæller om den.
Men grundlæggende synes jeg det er absurd og trist at se på, hvordan folk gør religion til et en spydsspids for deres forskellige dagsordner, der ikke handler om noget som helst guddommeligt, men derimod om aldeles-nede-på-jorden magtkampe mellem grupper af mennesker, økonomisk vinding, personlig prestige og lignende snævertsindede formål.
Jeg har det nok lidt med religion som med stjernetegn og horoskoper: ‘Okay, fint nok, men... øh, sku' vi ikke se at komme videre?’

For 800 år siden skrev Rumi et digt, som jeg egentlig synes allerede dengang opsummerede sagen overordentligt godt. Det hedder ‘Only breath’
   
Hvad med dig...?
Okay, så ved du lidt om mig. Nu er det din tur. Fortæl mig lidt om hvorfor du er interesseret i at vide noget om mig:
Klik her
Nå du klikker, vil et spørgeskema springe frem i et nyt browservindue. Giv mig dit svar - se hvad de andre har svaret - og luk så vinduet igen.
 

Noget på hjerte?
Her er en gæstebogs-side hvor du kan få luft for al din irritation og frustration over dette websted – eller hvad du ellers måtte have på hjerte.
 
 
Test dig selv!
En lille test på om du i virkeligheden er så professionel som du går og siger du er... >:-)
Klik her
 
 
Steder jeg klikker ud på
• I lange mørke nætter her i mit lille hjørne af cyberspace holder jeg af at læne mig tilbage og kigge op i den store cyberhimmel
• Besøg The End of The Internet
• Prøv 'Den Virkelig Store Knap Som Intet Udretter'.
• Sådan skal computere opføre sig: Bare klik på dette link og så indtast dit fornavn.

• På denne side har jeg lagt en del af mine favorit-bookmarks
 


 
 
 

Hvis kun du vil vandre på solskinsdagene,
når du aldrig dit bestemmelsessted

Vietnamesisk ordsprog
 

 

Vinterferie i Provence
 


 
 
Hvis jeg skulle leve mit liv om, ville jeg bestige flere bjerge og svømme over flere floder.
Rejse med mindre bagage.
Jeg ville tage færre ting alvorligt.
Jeg ville tage flere chancer.
Jeg ville turde gøre flere fejltagelser.
Jeg ville danse mere.

Nadine Starr, 85 år

Med filmhold i Ghana: Instruktør Hanne Tofte
(t.v.) og fotograf Anders Helmer (t.h.)

 
“Livet er at være på linen.
Alt andet er bare ventetid.”

Karl 'Papa' Wallenda
legendarisk cirkusartist (1905–1978) 


 

Lev simpelt.
Giv meget.
Fyld dit liv med kærlighed.

Buddha
– om vejen til lykke

 

Giv lykke og glæde
til mange mennesker
Der findes ikke noget bedre
eller større end det

Ludwig van Beethoven 
 

Succes er at få
hvad du vil have
Lykke er at kunne lide
det du får

H. Jackson Brown, Jr

 

Hvis du har to stykker brød
Så giv det ene til en fattig
Sælg det andet
Og køb hyancinter

Hindu digt 
 

Det rige menneske
er ikke den, som har mest,
men den, som har brug for mindst

Ukendt

 

Livet er 10 procent
hvad du gør det til,
og 90 procent hvordan du ta'r det.

Irving Berlin
 

Og regn ikke med at du skal styre kærlighedens kurs
for kærligheden, hvis den finder dig værdig, vil styre din kurs

Kalil Gibran
 

hvor udstrakt er tiden,
og hvor vidt er rummet
omkring os,
et sted skal de standse,
gå i sort
eller få os til at stirre i blanke kugler eller kaffegrums
eller endelig digte for at kunne
komme længere ud i det umulige, som alligevel er

Per Aage Brandt, 2004