allergi      
miljø      
mad-industrien      
sprøjtegifte      
forbrugeroprøret      
gensplejsning      
bakterier      
tilsætningsstoffer      
luftforurening      
hvad er godt?      
dit bidrag      
index      
startsiden      

 

 

 
GENSPLEJSNING   


To procent

EU indfører genmanipuleret "bagatalgrænse"

To procent af en råvare må være gen-splejset, før det skal fremgå, at fødevaren indeholder gensplejsede ingredienser, mener EU, der kalder de to procent for en "bagatalgrænse".
Talsmænd for industrien herhjemme har udtalt, at de er tilfreds med den kommende bagatelgrænse, mens Greenpeace hellere så en grænse i promiller end i procenter.
(Nyhedsmagasinet Ingeniøren, 16. april 1999)


EU siger nej

Første stop for génsplejsning i landbruget

EUs videnskabelige komite frygter, at en génsplejset kartoffel kan overføre antibiotikaresistens til mennesker. Derfor har komiteen for første gang sagt nej til at tillade brugen af en gensplejset organisme i landbruget. Samtlige 20 ansøgninger om udsætning af génsplejsede planter, som EU-kommisionen hidtil har modtaget, er blevet accepteret.
"Måske er der ved at ske en holdningsændring hos forskerne i retning af større forsigtighed - i takt med at der er kommet mere viden om génsplejsningen", siger Rasmus Kjeldberg fra EU-Kommisionen til Jyllands-Posten.
Antibiotika-resistens får vi normalt ved at spise kød, der har været behandlet med antibiotika. Men forskerne er bange for, at det vigtige antibiotikamiddel Avikacin kan blive uvirksomt som følge af gén-kartoflen.
(10. oktober 1998)