|
|
|
To procent
EU indfører genmanipuleret
"bagatalgrænse"
To procent af en råvare
må være gen-splejset, før det skal fremgå, at
fødevaren indeholder gensplejsede ingredienser, mener EU, der kalder
de to procent for en "bagatalgrænse".
Talsmænd for industrien herhjemme har udtalt, at de er tilfreds
med den kommende bagatelgrænse, mens Greenpeace hellere så
en grænse i promiller end i procenter.
(Nyhedsmagasinet Ingeniøren, 16. april 1999)

EU
siger nej
Første stop for génsplejsning
i landbruget
EUs videnskabelige komite
frygter, at en génsplejset kartoffel kan overføre antibiotikaresistens
til mennesker. Derfor har komiteen for første gang sagt nej til
at tillade brugen af en gensplejset organisme i landbruget. Samtlige 20
ansøgninger om udsætning af génsplejsede planter,
som EU-kommisionen hidtil har modtaget, er blevet accepteret.
"Måske er der ved at ske en holdningsændring hos forskerne
i retning af større forsigtighed - i takt med at der er kommet
mere viden om génsplejsningen", siger Rasmus Kjeldberg fra
EU-Kommisionen til Jyllands-Posten.
Antibiotika-resistens får vi normalt ved at spise kød, der
har været behandlet med antibiotika. Men forskerne er bange for,
at det vigtige antibiotikamiddel Avikacin kan blive uvirksomt som følge
af gén-kartoflen.
(10. oktober 1998)

|
|